Balsavimas

Ar pasitikite savivaldybės konkursais įvairioms pareigybėms užimti?

 Rezultatai

Fotogalerijos

Partneriai

Į atnaujintą degalinę vilioja ir kokybiška kava

Į atnaujintą degalinę vilioja ir kokybiška kava (1)

2018-03-17

Visai neseniai rytiniame miesto pakraštyje, S. Daukanto g. gale, nušvito nauja iškaba – čia veiklą pradėjo UAB „Gelvybė“ valdoma populiariausio Estijos degalinių tinklo „Olerex“ degalinė. Joje klientų laukia ne tik įvairios kuro rūšys, veikia nuolaidų kortelių sistema, bet ir siūloma išskirtinė kava.

Jurbarke veikianti „Olerex“ degalinė – trečia Lietuvoje, kitos dvi yra Šakiuose ir Kėdainių rajone. Visose klientams siūloma ir išskirtinė, tik šiam degalinių tinklui sukurtos receptūros kava. „Mes savo klientams siūlome tik kokybišką produktą. Kava, pirmiausiai, turi būti skani ir tokia, kokia turi būti tikra kava“, – sako degalinę aptarnaujančios kompanijos „King Coffee Service“ pardavimų vadovas Domas Balandis.

Vienuoliktus metus skaičiuojanti Latvijoje įkurta įmonė „King Coffee Service“ siūlo karštų gėrimų sprendimus – nuo kavos pupelių ir kavos gaminimo įrangos iki personalo mokymų. „Tai pilno serviso kompanija, todėl galime užtikrinti geriausius rezultatus“, – sako D. Balandis.

Jurbarko „Olerex“ degalinėje kava gaminama šveicarišku aparatu „Eversys e’2m“. Tokių aparatų Lietuvoje – vos keletas. Aparatuose „Eversys“ įdiegtas ne vienas patentuotas išradimas. „Šis modelis ypatingas tuo, kad jame įtaisyti du kavos malūnai ne tik mala skirtingo rupumo kavą skirtingoms jos gėrimo rūšims, tačiau ir patys, reaguodami į aplinkos temperatūros, drėgmės, kavos pupelių savybių pasikeitimą reguliuoja savo darbą taip, kad kava visada gautųsi vienodai gera ir skani“, – teigia kavos ekspertas.

D. Balandis turi kompetencijos vertinti, nes jis 12 metų sukasi kavos pasaulyje ir dirba kavos treneriu bei teisėju. „Lietuvoje kasmet vyksta trys kavos čempionatai – baristų, piešimo pieno puta ir kavos ragavimo, kuriuose išrenkami geriausi kavos ruošėjai, kurie vyksta į pasaulio čempionatą“, – sako kavos ruošimo specialistas. Jis pats anksčiau tokiuose čempionatuose skynė pirmąsias vietas, o dabar varžyboms rengia baristas ir čempionatuose teisėjauja.

„Kiekviename kavos aparate „Eversys“, galima sakyti, sėdi po baristą, kuris klientui pateikia pačią kokybiškiausią ir pagal visas taisykles paruoštą kavą“, – juokiasi D. Balandis. Pasak jo, kokybei labai svarbu kavos pupelės, jų skrudinimas, malimo rupumas, jos kiekio ir vandens santykis, netgi per kiek sekundžių paruošiamas kavos puodelis. „Kava turi būti paruošta per tam tikrą laiką. Jei ruošimas užtrunka ilgiau, nukenčia kokybė“, – teigia specialistas.

„Olerex“ degalines aptarnaujanti įmonė „King Coffee Service“ kavos pupeles skrudina pati, todėl jos yra visada šviežios. Išskirtinis kavos receptas taip pat kurtas specialiai šiam degalinių tinklui, ragaujant įvairiai paruoštą kavą drauge su jo savininkais. „Tokios pat kavos jūs nenusipirksite jokioje parduotuvėje ar kavinėje. Jos paragausite tik čia“, – tikina D. Balandis.

Užsukę į degalinės parduotuvę klientai ras septynių rūšių kavą: espresso, juodą, kavą su pienu, Cappuccino, Latte, Grand latte ir Flat white. „Cappucino šiuo aparatu ruošiamas taip, kaip privaloma – su espresso kava, o Flat White – su dvigubu esspresso. Pieno puta būna standi ir kreminė“, – kavos aparato galimybes giria D. Balandis.

Pasak jo, kad kava neprarastų geriausių savybių, „Olerex“ degalinėje ji pilstoma nustatytais kiekiais – esspresso po 30 ml, o juoda – po 250 ml. „Dideli puodeliai ir begalė kavos gėrimo rūšių – marketingo triukas. Ruošiant didelį kiekį kavos tenka vandens pilti du kartus, o taip nukenčia kavos kokybė. Mūsų tikslas, kad klientas gautų tikrą, gerą kavą, kuri būtų skani ir gryna. Priedus galima pasirinkti atskirai“, – sako D. Balandis.

Klientai kavą gali paskaninti sirupais, jiems siūloma ir įvairių rūšių arbatos, o šalia stovinčiame aparate gaminamas karštas šokolado gėrimas. „Atskiras aparatas šokolado gėrimui pasirinktas neatsitiktinai. Vėlgi, kuo daugiau rūšių gėrimo gaminama vienu aparatu, tuo labiau kenčia kavos kokybė“, – teigia kavos ekspertas.

Degalinės darbuotojai apmokyti, kaip elgtis su kavos aparatu, tačiau jo darbas stebimas ir nuotoliniu būdu, nes aparatuose įdiegta telemetrijos funkcija – aparatų aptarnavimo specialistai ir degalinės savininkai nebūdami šalia aparato gali stebėti, kaip jis veikia, ar laiku išvalomas, kokios, kiek ir kada kavos parduota. „Jei darbas sutrinka, mes degalinėje būname anksčiau, nei gedimą pastebi degalinės vadovai“, – šypsosi D. Balandis. Kavos aparatas, kaip ir degalinė, dirba visą parą.

„Olerex“ vadovas Almantas Januškevičius žada, kad jau greit į degalinę jurbarkiečius vilios ne tik skani kava, bet ir kokybiškas greitas maistas – įmonė pasirašė frančizės sutartį su amerikietišku greitojo maisto restoranu „Subway“. Į Jurbarką jau keliauja įranga, kuria vietoje bus kepamos bandelės, gaminami sumuštiniai ir salotos.

Atnaujintoje degalinėje vairuotojai visą parą gali įsigyti dyzelinio kuro, 95 markės benzino ir dujų, prekiaujama ir dažytu dyzelinu ūkininkams. Degalinė siūlo nuolaidų korteles tiek asmenims, tiek įmonėms. „Olerex“ nuolaidų kortelės galioja ir EMSI bei VIRŠI-A tinklų degalinėse visose trijose Baltijos šalyse.

Vis populiaresnis tarp dyzelinių automobilių vairuotojų tampa pilstomas karbamido tirpalas „Adblue“, kuris mažina automobilių taršą. „Olerex“ parduodamą pilstomą „Adblue“ naudoti daug ekonomiškiau nei fasuotą. Tai – puiki priežastis užsukti į degalinę, o tuo pačiu – paragauti išskirtinės kavos.

Jūratė Stanaitienė



« Atgal

Naujienlaiškis

Reklama

Facebook